Ansjovis-spaghettini
Aan de slag
Verwijder de steeltjes van de peterselie en doe de blaadjes in de keukenmachine. Voeg de knoflook, de ansjovisfilets, de olijven, de kappertjes en de sjalot toe. Pureer tot een egale massa. Houd 2 el olie apart. Schenk langzaam en voorzichtig de rest van de olie bij het ansjovismengsel zodat een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de spaghettini een halve min. Roer tot de pasta helemaal bedekt is met een dun laagje olie. Zet het vuur uit, roer de saus erdoor en verdeel over 4 borden. Serveer direct.
Ansjovis-spaghettini
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steeltjes van de peterselie en doe de blaadjes in de keukenmachine. Voeg de knoflook, de ansjovisfilets, de olijven, de kappertjes en de sjalot toe. Pureer tot een egale massa. Houd 2 el olie apart. Schenk langzaam en voorzichtig de rest van de olie bij het ansjovismengsel zodat een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de spaghettini een halve min. Roer tot de pasta helemaal bedekt is met een dun laagje olie. Zet het vuur uit, roer de saus erdoor en verdeel over 4 borden. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bakje platte peterselie
1 teen knoflook
6 ansjovisfilets
4 el groene olijven
4 el kappertjes
1 sjalot
100 ml olijfolie extra vierge
300 g spaghettini
Dit heb je nodig
keukenmachine