Spaghettini met boerenkoolpesto
bewaar
bewaar

Spaghettini met boerenkoolpesto

Oer-Hollandse boerenkool als basis voor de bekende Italiaanse pastasaus. Zo krijg je je kinderen echt wel aan de groente.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar ½ kopje kookvocht. Verwarm ondertussen de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. al omscheppend goudbruin. Laat iets afkoelen.

Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree. Voeg de boerenkool toe en maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht toe. Rasp de kaas en roer de helft door de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de warme pasta met de boerenkoolpesto en schep op diepe borden. Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover. Besprenkel met de rest van de olie. Lekker met een salade van tastytomtrostomaten en rode ui, besprenkeld met olijfolie.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghettini met boerenkoolpesto

Oer-Hollandse boerenkool als basis voor de bekende Italiaanse pastasaus. Zo krijg je je kinderen echt wel aan de groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig