Koffiebomba
Aan de slag
Leg de cake in een schaal en schenk de espresso of sterke koffie erover. Bekleed de puddingvorm met vershoudfolie (laat het over de randen hangen) en daarna met de cake. Houd voldoende plakken achter om de vorm mee af te dekken. Zet de vorm in de koelkast. Rooster ondertussen de hazelnoten en de amandelen 3 min. in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker. Schep de helft van de slagroom in een kom en meng met de oploskoffie en de geroosterde noten. Schep dit mengsel in de vorm, strijk glad en zet weer in de koelkast. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen. Spatel de rest van de slagroom erdoor. Vul hiermee de rest van de vorm en dek af met de achtergehouden cake. Vouw de overhangende folie over de cake. Duw aan en zet er een plat bord op. Verzwaar dit eventueel met een blik bonen en zet de bomba minimaal 6 uur in koelkast. Knip van bakpapier een cirkel met een doorsnede van 25-30 cm. Vouw deze 3 keer dubbel zodat er 8 segmenten ontstaan. Vouw de cirkel weer open en knip de segmenten om en om uit, zorg dat de overgebleven punten in het midden aan elkaar blijven. Stort de bomba op een bord en strooi er met een zeefje cacaopoeder over. Leg het bakpapier er opengevouwen op en bestrooi de openingen met poedersuiker.
Koffiebomba
nagerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Leg de cake in een schaal en schenk de espresso of sterke koffie erover. Bekleed de puddingvorm met vershoudfolie (laat het over de randen hangen) en daarna met de cake. Houd voldoende plakken achter om de vorm mee af te dekken. Zet de vorm in de koelkast. Rooster ondertussen de hazelnoten en de amandelen 3 min. in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker. Schep de helft van de slagroom in een kom en meng met de oploskoffie en de geroosterde noten. Schep dit mengsel in de vorm, strijk glad en zet weer in de koelkast. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen. Spatel de rest van de slagroom erdoor. Vul hiermee de rest van de vorm en dek af met de achtergehouden cake. Vouw de overhangende folie over de cake. Duw aan en zet er een plat bord op. Verzwaar dit eventueel met een blik bonen en zet de bomba minimaal 6 uur in koelkast. Knip van bakpapier een cirkel met een doorsnede van 25-30 cm. Vouw deze 3 keer dubbel zodat er 8 segmenten ontstaan. Vouw de cirkel weer open en knip de segmenten om en om uit, zorg dat de overgebleven punten in het midden aan elkaar blijven. Stort de bomba op een bord en strooi er met een zeefje cacaopoeder over. Leg het bakpapier er opengevouwen op en bestrooi de openingen met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 roombotercake
300 ml koude espresso
50 g hazelnoten
50 g garneeramandelen
½ beker slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 el suiker
1 tl oploskoffie
1 reep chocolade
0 cacaopoeder
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier, ronde puddingvorm (inhoud ca. 1-1 1/5 liter)