Cupcakes all'Italiano
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk en 1 stick oploskoffie toe.
Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje 1 tl Nutella en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Los de rest van de oploskoffie op in 1 el warm water. Voeg samen met nog 4 el warm water toe aan de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met de koffieboontjes en chocoladehagel.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Cupcakes all'Italiano
nagerecht
null porties
265 kcal
15 min. bereiden
145 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk en 1 stick oploskoffie toe.
Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje 1 tl Nutella en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Los de rest van de oploskoffie op in 1 el warm water. Voeg samen met nog 4 el warm water toe aan de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met de koffieboontjes en chocoladehagel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g boter
125 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
2 sticks espresso-oploskoffie
12 tl chocoladepasta
200 g poedersuiker
0 (chocolade) koffieboontjes
0 pure chocoladehagel
Dit heb je nodig
12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer