Pink lady cupcakes
bewaar
bewaar

Pink lady cupcakes

15 min. bereiden / 2 uur 25 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe.

Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje 1 tl jam en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el bietensap tot een luchtige, roze massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak toefjes. Bestrooi direct met de granaatappelpitjes en zilveren parels.

algemeenGarneer de pink lady cupcake met een vlinder van marsepein. Rol met een deegroller een stukje cupcake marsepein (pakje 300 g) uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek er met een uitsteekvormpje een vlinder uit en versier.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pink lady cupcakes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig