Citroen-pistachecupcakes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er het citroenrasp en 4 el pistachenoten door.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtige massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak een rozet, draai van buiten naar binnen. Bestrooi direct met de rest van de pistachenoten.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Citroen-pistachecupcakes
nagerecht
null porties
365 kcal
15 min. bereiden
145 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er het citroenrasp en 4 el pistachenoten door.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtige massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak een rozet, draai van buiten naar binnen. Bestrooi direct met de rest van de pistachenoten.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
250 g boter
125 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
5 el pistachenoten
1 bakje roomkaas naturel
100 g poedersuiker
Dit heb je nodig
12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer, spuitzak