Meerzaden-cupcakes
bewaar
bewaar

Meerzaden-cupcakes

15 min. bereiden / 2 uur 25 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer het sesamzaad, de pompoenpitten en cranberry’s door het beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

Klop de roomkaas met de rest van de boter en de poedersuiker tot een luchtige massa. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de kokos.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meerzaden-cupcakes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig