Meerzaden-cupcakes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer het sesamzaad, de pompoenpitten en cranberry’s door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Klop de roomkaas met de rest van de boter en de poedersuiker tot een luchtige massa. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de kokos.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Meerzaden-cupcakes
nagerecht
null porties
350 kcal
15 min. bereiden
145 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer het sesamzaad, de pompoenpitten en cranberry’s door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Klop de roomkaas met de rest van de boter en de poedersuiker tot een luchtige massa. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de kokos.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g boter
125 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
2 el sesamzaad
2 el pompoenpitten
2 el gedroogde cranberry's
1 bakje roomkaas naturel
100 g poedersuiker
2 el gemalen kokos
Dit heb je nodig
12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer