Koffietulband
Aan de slag
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker en een mespunt zout licht en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Mix de oploskoffie erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en klop het luchtig door het beslag. Roer op het laatste moment de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm. Zet deze in het midden van de oven en bak in 40- 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten. Leg een bord omgekeerd op de tulband en keer deze om zodat de cake uit de vorm komt. Laat volledig afkoelen. Mix de mascarpone met de espresso of koffie, de kaneel en de poedersuiker. Snijd de cake horizontaal doormidden. Verdeel de mascarpone over de onderste helft en zet de bovenkant er weer op. Bestrooi met poedersuiker.
Koffietulband
nagerecht
null personen
375 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker en een mespunt zout licht en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Mix de oploskoffie erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en klop het luchtig door het beslag. Roer op het laatste moment de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm. Zet deze in het midden van de oven en bak in 40- 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten. Leg een bord omgekeerd op de tulband en keer deze om zodat de cake uit de vorm komt. Laat volledig afkoelen. Mix de mascarpone met de espresso of koffie, de kaneel en de poedersuiker. Snijd de cake horizontaal doormidden. Verdeel de mascarpone over de onderste helft en zet de bovenkant er weer op. Bestrooi met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g boter
150 g lichtbruine basterdsuiker
3 eieren
2 el espresso oploskoffie
150 g bloem
1 el bakpoeder
4 el melk
1 bakje mascarpone
3 el koude espresso
½ tl kaneel
4 el poedersuiker
Dit heb je nodig
tulbandvorm, ingevet met boter