Citroenschuimtaart
Aan de slag
3 Eieren splitsen. In keukenmachine bloem, 125 g boter, 100g poedersuiker, 1 ei en 1 eierdooier met behulp van pulseknop tot samenhangend geheel mengen. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van ca. 25 cm. Taartvorm met deeg bekleden en bakpapier erop leggen. Steunvulling op bakpapier leggen en bodem in 25 min. lichtbruin bakken. Vorm uit oven nemen, steunvulling en bakpapier verwijderen en dun met eierdooier bestrijken. Rest van boter smelten. Intussen in keukenmachine 4 eieren, rest van eierdooier, 100 g poedersuiker en citroensap (enkele druppels bewaren) schuimig draaien. Al draaiend gesmolten boter door schenktuit erbij schenken. Citroenmengsel in taartvorm schenken en terug in oven schuiven. Taart in 20 min. gaarbakken en uit oven nemen. Eiwitten in schone keukenmachine of kom met mixer tot stijve pieken slaan (er mag geen spatje eigeel of vet bij komen). Rest van poedersuiker met achtergehouden citroensap in gedeelten aan eiwit toevoegen. Ovengrill voorverwarmen. Eiwitschuim met spatel over taart verdelen en nog 10 min. onder grill verwarmen, tot eiwitschuim bruin en gaar is.
Citroenschuimtaart
nagerecht
null porties
490 kcal
35 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
3 Eieren splitsen. In keukenmachine bloem, 125 g boter, 100g poedersuiker, 1 ei en 1 eierdooier met behulp van pulseknop tot samenhangend geheel mengen. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van ca. 25 cm. Taartvorm met deeg bekleden en bakpapier erop leggen. Steunvulling op bakpapier leggen en bodem in 25 min. lichtbruin bakken. Vorm uit oven nemen, steunvulling en bakpapier verwijderen en dun met eierdooier bestrijken. Rest van boter smelten. Intussen in keukenmachine 4 eieren, rest van eierdooier, 100 g poedersuiker en citroensap (enkele druppels bewaren) schuimig draaien. Al draaiend gesmolten boter door schenktuit erbij schenken. Citroenmengsel in taartvorm schenken en terug in oven schuiven. Taart in 20 min. gaarbakken en uit oven nemen. Eiwitten in schone keukenmachine of kom met mixer tot stijve pieken slaan (er mag geen spatje eigeel of vet bij komen). Rest van poedersuiker met achtergehouden citroensap in gedeelten aan eiwit toevoegen. Ovengrill voorverwarmen. Eiwitschuim met spatel over taart verdelen en nog 10 min. onder grill verwarmen, tot eiwitschuim bruin en gaar is.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 eieren
250 g bloem
200 g koude boter
250 g poedersuiker
2 citroenen
Dit heb je nodig
keukenmachine
plasticfolie
bakpapier
steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)
taartvorm (doorsnede 25 cm), ingevet