Winterminestrone
Goedgevulde soep die tóch lekker slank is. Kan de winter nog even wat langer blijven?
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min.
Schenk er het water bij en voeg de bouillontabletten en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Winterminestrone
Goedgevulde soep die tóch lekker slank is. Kan de winter nog even wat langer blijven?
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min.
Schenk er het water bij en voeg de bouillontabletten en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 min. de spinazie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g winterpeen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1½ l water
2 groentebouillontabletten
400 g tomatenblokjes
360 g witte bonen in tomatensaus
100 g spaghetti
400 g verse spinazie