Italiaanse boerentomatensoep
Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillontabletten toe.
Snijd de knoflook fijn en het stokbrood in dobbelstenen. Schep het brood, de knoflook en het water door het tomatenmengsel. Verwijder de harde stelen van de kruiden en snijd de blaadjes fijn. Voeg de kruiden met 75 ml olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Laat 20 min. sudderen.
Snijd de spinazie grof en schep met de witte bonen door de soep en warm door. Breng op smaak met peper en zout en serveer in grote kommen met een scheutje olijfolie.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Italiaanse boerentomatensoep
Tomaten, spinazie, witte bonen… De Italianen weten wat lekker en voedzaam is.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillontabletten toe.
Snijd de knoflook fijn en het stokbrood in dobbelstenen. Schep het brood, de knoflook en het water door het tomatenmengsel. Verwijder de harde stelen van de kruiden en snijd de blaadjes fijn. Voeg de kruiden met 75 ml olijfolie toe aan het tomatenmengsel. Laat 20 min. sudderen.
Snijd de spinazie grof en schep met de witte bonen door de soep en warm door. Breng op smaak met peper en zout en serveer in grote kommen met een scheutje olijfolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes
2 groentebouillonblokjes
2 tenen knoflook
¼ vers stokbrood
250 ml kraanwater
20 g verse Italiaanse kruiden
75 ml traditionele olijfolie
400 g wilde spinazie
740 g witte bonen in pot