Wittebonen-preisoep met crispy katenspek
Van witte bonen in tomatensaus maak je ook een heerlijke soep.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes katenspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. onder in de oven. Leg het stokbrood boven in de oven en bak in ca. 10 min. af.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de helft van de prei 3 min. Voeg 2/3 van de witte bonen in tomatensaus, de bouillontabletten en 500 ml water toe en breng aan de kook.
Laat de soep 5 min. koken. neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de rest van de prei, de witte bonen in tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en breng weer aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken.
Neem het spek en stokbrood uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd het stokbrood in sneetjes.
Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en leg op elke portie 2 plakjes spek. Serveer de rest van het spek en het stokbrood apart erbij.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Wittebonen-preisoep met crispy katenspek
Van witte bonen in tomatensaus maak je ook een heerlijke soep.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes katenspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. onder in de oven. Leg het stokbrood boven in de oven en bak in ca. 10 min. af.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de helft van de prei 3 min. Voeg 2/3 van de witte bonen in tomatensaus, de bouillontabletten en 500 ml water toe en breng aan de kook.
Laat de soep 5 min. koken. neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de rest van de prei, de witte bonen in tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en breng weer aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken.
Neem het spek en stokbrood uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd het stokbrood in sneetjes.
Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en leg op elke portie 2 plakjes spek. Serveer de rest van het spek en het stokbrood apart erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g katenspek
1 meergranen stokbrood
2 preien
2 el traditionele olijfolie
1¼ kg witte bonen in tomatensaus
2 groentebouillontabletten
500 ml kraanwater
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer