Winterminestrone met soepstengels
Met de zelfgemaakte Italiaanse soepstengels een complete maaltijd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng bloem met het bakpoeder, Italiaanse kruiden en zout in een kom. Maak een kuiltje en schenk er de olie en 100 ml water in. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in stukjes en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne stengels van ca. 25 cm lang. Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 min. goudbruin.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn en de winterpeen in blokjes. Snijd de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze eerst in kokend water en dan in koud water. Pel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Schenk er 1.5 liter water erbij en voeg de bouillontabletten en tomaat toe. Breng aan de kook en laat 30 min. op laag vuur koken.
Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg 2 min. voor het serveren de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de soepstengels. Bon appétit!
Winterminestrone met soepstengels
Instructievideo - 04:21 min.
Winterminestrone met soepstengels
Met de zelfgemaakte Italiaanse soepstengels een complete maaltijd.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng bloem met het bakpoeder, Italiaanse kruiden en zout in een kom. Maak een kuiltje en schenk er de olie en 100 ml water in. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in stukjes en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne stengels van ca. 25 cm lang. Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 min. goudbruin.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn en de winterpeen in blokjes. Snijd de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze eerst in kokend water en dan in koud water. Pel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Schenk er 1.5 liter water erbij en voeg de bouillontabletten en tomaat toe. Breng aan de kook en laat 30 min. op laag vuur koken.
Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg 2 min. voor het serveren de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de soepstengels. Bon appétit!
bereidingstip:
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ zakje bakpoeder
250 g tarwebloem
4 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl zout
100 ml kraanwater
6 el traditionele olijfolie
250 g winterpeen
1 ui
2 tenen knoflook
750 g romatomaten
1½ l kraanwater
3 groentebouillontabletten
350 g witte bonen in tomatensaus
100 g spaghetti
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier