'Mexicaanse lasagne'
Wat krijg je als je Mexico en Italië samen brengt op 1 bord? Juist! Een 'Mexicaanse lasagne'. Met de smaken uit Mexico en het idee van laagjes uit Italië heb je deze heerlijke 'lasagne' van tortillawraps.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de kaas over de tortilla’s en bak ze in 8-10 min. eventueel in delen of verdeeld over twee met bakpapier beklede bakplaten lichtbruin en krokant.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een pan en bak de ui 2 min. Voeg het kipgehakt toe en bak tot een deel van het vlees aangebakken en goudbruin is. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Roer de picadillo erdoor en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat al roerend de saus inkoken.
Giet de kidneybonen en de mais af en spoel onder koud stromend water. Voeg toe en kook 5 min. mee op middelhoog vuur zodat het vocht verder iets inkookt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een krokante tortilla op een serveerbord. Bedek met een ⅙ van het bonenmengsel. Leg daarop weer een wrap en daarop weer de vulling. Ga zo door tot de wraps op zijn en eindig met het mengsel. Serveer direct. Snijd aan tafel in punten.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
'Mexicaanse lasagne'
Wat krijg je als je Mexico en Italië samen brengt op 1 bord? Juist! Een 'Mexicaanse lasagne'. Met de smaken uit Mexico en het idee van laagjes uit Italië heb je deze heerlijke 'lasagne' van tortillawraps.
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de kaas over de tortilla’s en bak ze in 8-10 min. eventueel in delen of verdeeld over twee met bakpapier beklede bakplaten lichtbruin en krokant.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een pan en bak de ui 2 min. Voeg het kipgehakt toe en bak tot een deel van het vlees aangebakken en goudbruin is. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Roer de picadillo erdoor en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat al roerend de saus inkoken.
Giet de kidneybonen en de mais af en spoel onder koud stromend water. Voeg toe en kook 5 min. mee op middelhoog vuur zodat het vocht verder iets inkookt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg een krokante tortilla op een serveerbord. Bedek met een ⅙ van het bonenmengsel. Leg daarop weer een wrap en daarop weer de vulling. Ga zo door tot de wraps op zijn en eindig met het mengsel. Serveer direct. Snijd aan tafel in punten.
serveertip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g geraspte belegen 48+ kaas
6 tortillawraps
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 rode paprika's
3 el traditionele olijfolie
300 g kipgehakt naturel
1 el picadillo
800 g tomatenblokjes in blik
400 g kidneybonen in blik
340 g mais in blik