Linzensalade met paddenstoelen
Aan de slag
Breng de linzen in ruim water met de knoflook en de helft van de kruiden uit de paddenstoelenmix (houd de paddenstoelen apart) aan de kook en kook 20 min. op laag vuur gaar. Giet af en verwijder de knoflook en kruiden met een schuimspaan. Snijd de sjalotten in halve ringen.
Maak de alle paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Verhit ⅗ van de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de paddenstoelen en de blaadjes van de resterende takjes kruiden uit de paddenstoelenmix toe. Bak 5 min. mee. Voeg de zongedroogde tomaat toe, blus af met de rodewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur, voeg de linzen toe en schep voorzichtig om. Voeg de rest van de olie toe. Laat 20 min. rusten. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de linzen met de groenten erop.
Breng ondertussen in een pan 6 cm water aan de kook. Voeg de natuurazijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er het boven en laat voorzichtig in de kolk glijden. Pocheer het ei 3 min. voor een zachtgekookte dooier en 5 min. voor een hardgekookte dooier. Neem het ei met een schuimspaan of soeplepel uit de pan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren. Leg ze met de schuimspaan op de linzen en bestrooi met peper.
Linzensalade met paddenstoelen
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
45 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Breng de linzen in ruim water met de knoflook en de helft van de kruiden uit de paddenstoelenmix (houd de paddenstoelen apart) aan de kook en kook 20 min. op laag vuur gaar. Giet af en verwijder de knoflook en kruiden met een schuimspaan. Snijd de sjalotten in halve ringen.
Maak de alle paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Verhit ⅗ van de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de paddenstoelen en de blaadjes van de resterende takjes kruiden uit de paddenstoelenmix toe. Bak 5 min. mee. Voeg de zongedroogde tomaat toe, blus af met de rodewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur, voeg de linzen toe en schep voorzichtig om. Voeg de rest van de olie toe. Laat 20 min. rusten. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de linzen met de groenten erop.
Breng ondertussen in een pan 6 cm water aan de kook. Voeg de natuurazijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er het boven en laat voorzichtig in de kolk glijden. Pocheer het ei 3 min. voor een zachtgekookte dooier en 5 min. voor een hardgekookte dooier. Neem het ei met een schuimspaan of soeplepel uit de pan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren. Leg ze met de schuimspaan op de linzen en bestrooi met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
300 g gedroogde blonde linzen
400 g paddenstoelen voor risotto
2 sjalotten
5 el milde olijfolie
150 g zongedroogde tomaten
3 el rodewijnazijn
85 g rucola
3 el witte natuurazijn
4 middelgrote eieren