Herfstsalade met gebakken paddenstoelen
Een salade vol aardse smaken.
Aan de slag
Verhit de grillpan. Snijd de courgette in dunne schuine plakken, bestrijk met de 2 el olie (per 4 personen) en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.
Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in stukken en de kastanjechampignons in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de fijnsneden kruiden, peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. gaar. Neem uit de pan. Laat afkoelen op een bord. Giet af, vang het eventuele vocht op.
Klop een dressing van de rest van de olie, azijn, mosterd en eventueel het vocht van de paddenstoelen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook erboven, voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de courgette, paddenstoelen, amandelen en de dressing.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Herfstsalade met gebakken paddenstoelen
Een salade vol aardse smaken.
hoofdgerecht
null personen
260 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de grillpan. Snijd de courgette in dunne schuine plakken, bestrijk met de 2 el olie (per 4 personen) en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.
Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in stukken en de kastanjechampignons in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de fijnsneden kruiden, peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. gaar. Neem uit de pan. Laat afkoelen op een bord. Giet af, vang het eventuele vocht op.
Klop een dressing van de rest van de olie, azijn, mosterd en eventueel het vocht van de paddenstoelen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook erboven, voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de courgette, paddenstoelen, amandelen en de dressing.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
7 el traditionele olijfolie
200 g paddenstoelen voor risotto
250 g kastanjechampignons
1 el wittewijnazijn
2 tl Franse mosterd
1 sjalot
½ teen knoflook
150 g rucolaslamelange
4 el oven roasted amandelen
Dit heb je nodig
grillpan