Herfstsalade met witlof, pittige kaas en paddenstoelen
Een salade in de herfst? Ja, doen!
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg als het water kookt de linzen toe. Kook ze in 20 min. beetgaar.
Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren.
Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord.
Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord.
Giet ondertussen de linzen af en schep ze in een lage schaal. Schep de ¾ van de azijn en peper en eventueel zout door de warme linzen. Laat ze een paar minuten afkoelen.
Verhit de koekenpan opnieuw en roerbak de witlofkwarten op hoog vuur 2 min. Schep samen met de paddenstoelen, tartufo-olie, de rest van de azijn en peper en eventueel zout door de linzen.
Schep de eikenbladsla erdoor, verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten.
Herfstsalade met witlof, pittige kaas en paddenstoelen
Een salade in de herfst? Ja, doen!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg als het water kookt de linzen toe. Kook ze in 20 min. beetgaar.
Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren.
Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord.
Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord.
Giet ondertussen de linzen af en schep ze in een lage schaal. Schep de ¾ van de azijn en peper en eventueel zout door de warme linzen. Laat ze een paar minuten afkoelen.
Verhit de koekenpan opnieuw en roerbak de witlofkwarten op hoog vuur 2 min. Schep samen met de paddenstoelen, tartufo-olie, de rest van de azijn en peper en eventueel zout door de linzen.
Schep de eikenbladsla erdoor, verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gedroogde donkergroene linzen
200 g paddenstoelen voor risotto
1 teen knoflook
2 stronken witlof
25 g ongebrande walnoten
2 el traditionele olijfolie
2 el azijn
10 g tartufo-olie (truffelolie)*
100 g eikenbladslamelange
150 g gorgonzola piccante blauwaderkaas