Spaghetti met romige witlof
"Ik lúst geen witlof!" Nou, als je deze spaghetti met romige witlof proeft, wil je niets liever.
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in repen van 1 cm.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het witlof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlofmengsel door de spaghetti. Rasp de kaas erboven en serveer direct.
Spaghetti met romige witlof
Instructievideo - 00:22 min.
Spaghetti met romige witlof
"Ik lúst geen witlof!" Nou, als je deze spaghetti met romige witlof proeft, wil je niets liever.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in repen van 1 cm.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het witlof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlofmengsel door de spaghetti. Rasp de kaas erboven en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g witlof
300 g spaghetti
160 g schouderham
2 el milde olijfolie
125 ml verse slagroom
75 g Pecorino Romano