Pasta arrabbiata
bewaar
bewaar

Pasta arrabbiata

Voeg een beetje pit aan je avond toe met deze pittige arrabbiata. Wist je dat arrabbiata in het Italiaans boos/woedend betekent? De naam verwijst dan ook naar de pit die van de pepers komen in het gerecht komen. Wij worden er eigenlijk vooral blij van!

25 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook fijn. Verhit de traditionele olie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de tomaten, peper en zout toe en druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel stuk. Laat 10 min. op middelhoog vuur pruttelen zodat de saus iets kan inkoken.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de pasta door de saus en verwarm 2 min. mee zodat de saus goed opgenomen kan worden door de pasta.

Scheur de basilicumblaadjes en meng ¾ door de pasta. Verdeel over diepe borden, verdeel de rest van het basilicum erover en besprenkel met de extra vierge olie.

serveertipWil je een extra pittige pasta? Bestrooi met een ½ tl chilivlokken voor serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta arrabbiata

Voeg een beetje pit aan je avond toe met deze pittige arrabbiata. Wist je dat arrabbiata in het Italiaans boos/woedend betekent? De naam verwijst dan ook naar de pit die van de pepers komen in het gerecht komen. Wij worden er eigenlijk vooral blij van!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig