Romige paccheri met witlof en pancetta
Paccheri is een pastasoort die geschikt is voor grove sauzen als deze roomsaus met witlof en champignons.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan met de olie en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
Snipper ondertussen de uien en rasp de kaas. Bak de ui en champignons 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de kookzuivel toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Hak de walnoten grof.
Schep ⅔ van het witlof door de saus en vervolgens door de pasta. Verkruimel de pancetta erover en garneer met de rest van het witlof, de kaas en walnoten.
Romige paccheri met witlof en pancetta
Paccheri is een pastasoort die geschikt is voor grove sauzen als deze roomsaus met witlof en champignons.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan met de olie en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
Snipper ondertussen de uien en rasp de kaas. Bak de ui en champignons 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de kookzuivel toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Hak de walnoten grof.
Schep ⅔ van het witlof door de saus en vervolgens door de pasta. Verkruimel de pancetta erover en garneer met de rest van het witlof, de kaas en walnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g paccheri pasta
1 el (olijf)olie
100 g pancetta
2 uien
75 g Pecorino Romano
250 g gesneden kastanjechampignons
250 ml kookzuivel
350 g witlof
50 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
keukenpapier