Pasta met tomaat en pancetta
Aan de slag
Snijd het steeltje van de peper. Halveer in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de pancetta fijn. Rasp de Pecorino kaas. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de rode peper, pancetta en ui op middelhoog vuur 5 min. Voeg de tomaten toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken. Meng de saus door de pasta en bestrooi met de kaas.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pasta met tomaat en pancetta
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de peper. Halveer in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de pancetta fijn. Rasp de Pecorino kaas. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de rode peper, pancetta en ui op middelhoog vuur 5 min. Voeg de tomaten toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken. Meng de saus door de pasta en bestrooi met de kaas.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 ui
160 g pancetta
100 g Pecorino Romano
750 g romatomaten
1 el traditionele olijfolie
300 g penne rigate