Tomaat en courgette uit de oven
Mediterraan extraatje toevoegen aan je diner? Dit groentegerecht wordt vaak gegeten in Bella Italia.
Aan de slag
Snijd de courgette in plakken en bestrooi met zout. Laat de courgette ca. 15 min. uitlekken in vergiet (zout onttrekt vocht aan de courgette). Snijd intussen de korstjes van de pecorino en rasp fijn.
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Schep het broodkruim, tijm, 2 el pecorino en 2 el olie door elkaar. Knip de peterselie erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Was de tomaten en snijd in plakes. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier. Leg de helft van de courgette in de ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.
Tomaat en courgette uit de oven
Mediterraan extraatje toevoegen aan je diner? Dit groentegerecht wordt vaak gegeten in Bella Italia.
bijgerecht
null personen
175 kcal
30 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Snijd de courgette in plakken en bestrooi met zout. Laat de courgette ca. 15 min. uitlekken in vergiet (zout onttrekt vocht aan de courgette). Snijd intussen de korstjes van de pecorino en rasp fijn.
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Schep het broodkruim, tijm, 2 el pecorino en 2 el olie door elkaar. Knip de peterselie erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Was de tomaten en snijd in plakes. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier. Leg de helft van de courgette in de ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
50 g Pecorino Romano
2 sneetjes witbrood
2 stuks takjes tijm
2½ el traditionele olijfolie
3 takjes takjes peterselie
4 romatomaten
Dit heb je nodig
keukenpapier
ovenschaal (ca. 1.5 liter)