Courgetteschotel uit de oven
Mooi 'dakpan'gerecht: ook lekker met plakken tomaat en rode paprika.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgette en ui in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in en rangschik hier dakpansgewijs in rijen de courgette en ui in. Knip de takjes rozemarijn en tijm in kleinere stukken en steek deze tussen de groenten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook en olijven over de schaal. Besprek de groenten met de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de groenten 30 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en laat de groenten in nog 15-20 min. bruin kleuren.
Courgetteschotel uit de oven
Mooi 'dakpan'gerecht: ook lekker met plakken tomaat en rode paprika.
bijgerecht
null personen
135 kcal
10 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgette en ui in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in en rangschik hier dakpansgewijs in rijen de courgette en ui in. Knip de takjes rozemarijn en tijm in kleinere stukken en steek deze tussen de groenten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook en olijven over de schaal. Besprek de groenten met de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de groenten 30 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en laat de groenten in nog 15-20 min. bruin kleuren.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
2 rode uien
2 takjes takjes rozemarijn
3 takjes verse tijm
2 tenen knoflook
12 zwarte olijven zonder pit
4 traditionele olijfolie
2 el citroensap
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)
aluminiumfolie