Salade met penne rigate, peer en pancetta
Een lekkere (pasta)salade mag niet ontbreken bij het gourmetten. Het is kerst, dus extra chique met pancetta, peer en walnoot.
Aan de slag
Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in delen goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de peren, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Hak de walnoten grof en snijd de Pecorino in blokjes van 1 cm. Laat de tomaten uitlekken en vang 3 el (per 4 personen) van de olie op. Snijd de tomaten grof.
Giet de pasta af, laat uitlekken, meng de olie uit het potje tomaten erdoor en laat een beetje afkoelen. Meng de peer, walnoten, Pecorino en tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de pancetta erboven. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes en verdeel erover.
Salade met penne rigate, peer en pancetta
Een lekkere (pasta)salade mag niet ontbreken bij het gourmetten. Het is kerst, dus extra chique met pancetta, peer en walnoot.
bijgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in delen goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de peren, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Hak de walnoten grof en snijd de Pecorino in blokjes van 1 cm. Laat de tomaten uitlekken en vang 3 el (per 4 personen) van de olie op. Snijd de tomaten grof.
Giet de pasta af, laat uitlekken, meng de olie uit het potje tomaten erdoor en laat een beetje afkoelen. Meng de peer, walnoten, Pecorino en tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de pancetta erboven. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes en verdeel erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g Barilla penne rigate
80 g AH Excellent Pancetta
2 eetrijpe peren
50 g ongezouten walnoten
75 g Pecorino Romano
142½ g Sacla pomodori al forno e capperi in pot
15 g verse basilicum