Salade met penne rigate, peer en pancetta
bewaar
bewaar

Salade met penne rigate, peer en pancetta

Een lekkere (pasta)salade mag niet ontbreken bij het gourmetten. Het is kerst, dus extra chique met pancetta, peer en walnoot.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in delen goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de peren, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Hak de walnoten grof en snijd de Pecorino in blokjes van 1 cm. Laat de tomaten uitlekken en vang 3 el (per 4 personen) van de olie op. Snijd de tomaten grof.

Giet de pasta af, laat uitlekken, meng de olie uit het potje tomaten erdoor en laat een beetje afkoelen. Meng de peer, walnoten, Pecorino en tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de pancetta erboven. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes en verdeel erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade met penne rigate, peer en pancetta

Een lekkere (pasta)salade mag niet ontbreken bij het gourmetten. Het is kerst, dus extra chique met pancetta, peer en walnoot.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig