Snelle spaghetti met gehaktsaus en Italiaanse kaas
Knapperige blokjes courgette geven de pasta een lekkere bite.
Aan de slag
Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Maak de uien schoon en snipper ze. Was de courgettes, halveer in de lengte en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).
Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 4 min. rul. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruiden en tomatensaus toe en stoof 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de spaghetti en wat zout in de pan met kokend water en kook in 8 min. beetgaar.
Rasp ondertussen de kaas. Verdeel de spaghetti over de borden. Schep de gehaktsaus erover en bestrooi met de kaas.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Snelle spaghetti met gehaktsaus en Italiaanse kaas
Knapperige blokjes courgette geven de pasta een lekkere bite.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Maak de uien schoon en snipper ze. Was de courgettes, halveer in de lengte en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).
Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 4 min. rul. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruiden en tomatensaus toe en stoof 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de spaghetti en wat zout in de pan met kokend water en kook in 8 min. beetgaar.
Rasp ondertussen de kaas. Verdeel de spaghetti over de borden. Schep de gehaktsaus erover en bestrooi met de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 courgettes
3 el traditionele olijfolie
500 g rundergehakt
6 tl gedroogde Italiaanse kruiden
690 g gezeefde tomaten
300 g spaghetti
50 g Pecorino Romano