Groenteschotel met ei
bewaar
bewaar

Groenteschotel met ei

Je kunt 'm kennen van de tapas, maar deze vegetarische schotel is ook lekker met brood als hoofdgerecht.

50 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en knoflook. Maak de aubergine en courgette schoon en snijd in dobbelstenen van 1 1/2 à 2 cm. Kruis de tomaten in, dompel enkele tellen in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, ontpit en snijd in stukjes. Maak de paprika's schoon, was en snijd in stukjes.

Verhit olie in een wok of ruime koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak 5 min. mee. Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten nog ca. 12 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Maak met een soeplepel 4 holletjes in de groenten. Breek voorzichtig boven elk holletje een ei. Laat het hele ei gaar worden met de deksel op de pan.

combinatietipServeer direct met brood of rijst
algemeenPisto manchego (groenteschotel met ei) wordt ook als tapas-hapje geserveerd.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groenteschotel met ei

Je kunt 'm kennen van de tapas, maar deze vegetarische schotel is ook lekker met brood als hoofdgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig