Provençaalse ratatouille
De Fransen kunnen geen genoeg krijgen van deze gestoomde groenten, en wij ook niet!
Aan de slag
Maak de aubergines schoon, was ze en snijd in blokjes. Bestrooi dun met zout en laat ca. 10 min. rusten. Maak intussen de courgettes schoon en snijd in blokjes. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd in stukjes.
Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water. Spoel af onder koud water, ontvel de ze en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook en ui fijn. Was de kruiden, neem ze van de takjes en hak fijn.
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui ca. 1 min. Voeg de paprika en aubergine toe en fruit 3 min. mee. Schep de courgette en tomaat erdoor. Voeg de knoflook en kruiden toe en smoor ca. 20 min. zachtjes mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met stokbrood.
Provençaalse ratatouille
De Fransen kunnen geen genoeg krijgen van deze gestoomde groenten, en wij ook niet!
hoofdgerecht
null personen
150 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de aubergines schoon, was ze en snijd in blokjes. Bestrooi dun met zout en laat ca. 10 min. rusten. Maak intussen de courgettes schoon en snijd in blokjes. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd in stukjes.
Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water. Spoel af onder koud water, ontvel de ze en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook en ui fijn. Was de kruiden, neem ze van de takjes en hak fijn.
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui ca. 1 min. Voeg de paprika en aubergine toe en fruit 3 min. mee. Schep de courgette en tomaat erdoor. Voeg de knoflook en kruiden toe en smoor ca. 20 min. zachtjes mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
2 courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
2 vleestomaten
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 zakje gedroogde Provençaalse kruiden
4 el traditionele olijfolie