Ratatouille met aardappel en worst
Een hele ovenschaal vol lekkers!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm en halveer ze. Snijd de worstjes in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in brede repen. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui.
Verdeel de aubergine, worst, paprika, courgette en ui op de bakplaat tussen de aardappelparten. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met de kruiden en schep om. Bak in nog ca. 30 min. gaar in de oven.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Ratatouille met aardappel en worst
Een hele ovenschaal vol lekkers!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm en halveer ze. Snijd de worstjes in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in brede repen. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui.
Verdeel de aubergine, worst, paprika, courgette en ui op de bakplaat tussen de aardappelparten. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met de kruiden en schep om. Bak in nog ca. 30 min. gaar in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen
5 el traditionele olijfolie
1 aubergine
5 chipolataworstjes
1 rode paprika
1 courgette
2 uien
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier