Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)
Met deze pizza met lekker veel ui, tijm en ansjovis ben je meteen in Frankrijk.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 3 el olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en tijm toe en laat op laag vuur in 1 uur zacht en gaar worden. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het uienmengsel en vervolgens de olijven en ansjovis erover. De tomatensaus wordt niet gebruikt. Bak de uienpizza in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Meng de rest van de olie, azijn en mosterd tot een dressing en meng door de sla. Serveer de sla bij de pizza.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)
Met deze pizza met lekker veel ui, tijm en ansjovis ben je meteen in Frankrijk.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 3 el olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en tijm toe en laat op laag vuur in 1 uur zacht en gaar worden. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het uienmengsel en vervolgens de olijven en ansjovis erover. De tomatensaus wordt niet gebruikt. Bak de uienpizza in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Meng de rest van de olie, azijn en mosterd tot een dressing en meng door de sla. Serveer de sla bij de pizza.
bewaartip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg witte ui
3 takjes verse tijm
6 el traditionele olijfolie
1 pizzadeeg met tomatensaus
3 el Taggia olijven
100 g ansjovisfilets in olie in blik
1 el rodewijnazijn
1 tl dijonmosterd
200 g eikenbladslamelange
Dit heb je nodig
bakpapier