Franse uienpizza
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur 20-25 min. Roer regelmatig door. De uien moeten zacht, maar niet bruin zijn.
Ontdooi ondertussen het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakjes naast elkaar en laat iets overlappen. Druk de naden dicht. Maak een opstaande rand door de zijkanten 1 cm terug te rollen en bestrijk met de rest van de olijfolie.
Voeg de suiker toe aan de uien en laat op laag vuur karamelliseren. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer goed door en verdeel over het bladerdeeg.
Laat de ansjovis uitlekken en leg de filets in een ruitpatroon op de uien. Verdeel de de olijven erover.
Bak de pizza in het midden van de oven in 25-20 min goudbruin en gaar.
Franse uienpizza
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
35 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur 20-25 min. Roer regelmatig door. De uien moeten zacht, maar niet bruin zijn.
Ontdooi ondertussen het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakjes naast elkaar en laat iets overlappen. Druk de naden dicht. Maak een opstaande rand door de zijkanten 1 cm terug te rollen en bestrijk met de rest van de olijfolie.
Voeg de suiker toe aan de uien en laat op laag vuur karamelliseren. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer goed door en verdeel over het bladerdeeg.
Laat de ansjovis uitlekken en leg de filets in een ruitpatroon op de uien. Verdeel de de olijven erover.
Bak de pizza in het midden van de oven in 25-20 min goudbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg middelgrote ui
2 el extra vierge olijfolie
10 plakjes diepvries bladerdeeg
2 el kristalsuiker
1 el gedroogde tijm
45 g ansjovisfilets in olie in blik
100 g zwarte olijven in plakjes
Dit heb je nodig
bakpapier