Franse uienpizza
bewaar
bewaar

Franse uienpizza

35 min. bereiden / 25 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur 20-25 min. Roer regelmatig door. De uien moeten zacht, maar niet bruin zijn.

Ontdooi ondertussen het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakjes naast elkaar en laat iets overlappen. Druk de naden dicht. Maak een opstaande rand door de zijkanten 1 cm terug te rollen en bestrijk met de rest van de olijfolie.

Voeg de suiker toe aan de uien en laat op laag vuur karamelliseren. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer goed door en verdeel over het bladerdeeg.

Laat de ansjovis uitlekken en leg de filets in een ruitpatroon op de uien. Verdeel de de olijven erover.

Bak de pizza in het midden van de oven in 25-20 min goudbruin en gaar.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Franse uienpizza

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig