Geroosterde lamsbout met tijm, sjalot en knoflook
bewaar
bewaar

Geroosterde lamsbout met tijm, sjalot en knoflook

Dit is het hoogtepunt van je (kerst)diner. Weinig ingrediënten, veel smaak!

35 min. bereiden / 1 uur 20 min. oventijd / 15 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de ongepelde sjalotten in de lengte. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Doe de tijmblaadjes, 3 gepelde tenen knoflook, 3 el olie en de ansjovisfilets met olie en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot marinade. Maak met een mes rondom inkepingen in de lamsbout en wrijf de marinade in het vlees.

Leg de sjalotten met de snijkant naar beneden in de ovenschaal en leg de lamsbout erop. Leg de rest van de takjes tijm op de lamsbout. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Bak de lamsbout in het midden van de oven tot hij een kerntemperatuur heeft van 56 °C (rosé). Dit duurt ca. 80 min. Leg halverwege de oventijd de ongepelde knoflook in een ovenschaaltje en besprenkel met 1 el olie. Pof ca. 35 min. naast de lamsbout in de oven. Neem de lamsbout uit de oven en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten.

Verwijder de schil van de sjalotten. Wip met een mes de tenen knoflook uit hun schil. Prak de knoflook en schep om met de sjalot en het bakvet in de ovenschaal. Serveer de lamsbout met de sjalotten en jus en snijd op tafel in plakken.

combinatietipLekker met aardappelpuree en geroosterde groenten. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde lamsbout met tijm, sjalot en knoflook

Dit is het hoogtepunt van je (kerst)diner. Weinig ingrediënten, veel smaak!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig