Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels
Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd ondertussen de ansjovis, knoflook en de helft van de munt fijn. Meng met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren.
Ris ondertussen de tijm van de takjes. Meng de tijm met de honing, de rest van de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.
Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels
Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest.
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd ondertussen de ansjovis, knoflook en de helft van de munt fijn. Meng met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren.
Ris ondertussen de tijm van de takjes. Meng de tijm met de honing, de rest van de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 ansjovisfilets in olie in blik
1 teen knoflook
15 g verse munt
4 el arachideolie
4 lamskoteletten
7½ g verse tijm
3 el vloeibare honing
1 el natuurazijn
2 tl Verstegen gedroogde chili ringen
600 g geschilde bospenen
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan