Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels
bewaar
bewaar

Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels

Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest.

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd ondertussen de ansjovis, knoflook en de helft van de munt fijn. Meng met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de koteletten en laat afgedekt op het aanrecht 30 min. marineren.

Ris ondertussen de tijm van de takjes. Meng de tijm met de honing, de rest van de olie, de azijn en chiliringen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de wortels in schuine stukken van 1½ cm. Meng met de honingmarinade en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletten 5 min. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Snijd ondertussen de rest van de munt fijn. Bestrooi de koteletten met de munt en serveer met de wortel.

combinatietipLekker met gepofte aardappel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels

Lamsvlees combineert geweldig met zoet. Even marineren en zoetmakers honing en wortels doen de rest.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig