Gegrilde lamskotelet met munt en komijn
De lente vieren we met gegrilde lamskotelet. Lekker fris met munt en komijn!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het komijnzaad 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Doe in de vijzel en stamp fijn.
Meng de komijn, azijn, ⅗ van de olie en de honing met peper en zout. Snijd de rode peper in dunne ringen en de blaadjes munt fijn.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de koteletten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de koteletten 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Neem uit de pan en leg op een schaal, verdeel de peperringen, marinade en ⅔ van de munt erover en schep om. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
Bestrooi met de rest van de munt en serveer.
Gegrilde lamskotelet met munt en komijn
De lente vieren we met gegrilde lamskotelet. Lekker fris met munt en komijn!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het komijnzaad 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Doe in de vijzel en stamp fijn.
Meng de komijn, azijn, ⅗ van de olie en de honing met peper en zout. Snijd de rode peper in dunne ringen en de blaadjes munt fijn.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de koteletten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de koteletten 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Neem uit de pan en leg op een schaal, verdeel de peperringen, marinade en ⅔ van de munt erover en schep om. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
Bestrooi met de rest van de munt en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl komijnzaad
2 el witte wijnazijn
5 el milde olijfolie
2 tl vloeibare honing
1 rode peper
3¾ g verse munt
12 lamskoteletten
Dit heb je nodig
vijzel
grillpan