Sperziebonen met gegrilde romaatjes
De gegrilde tomaatjes hebben wél die grillsmaak, maar zijn ook nog lekker zacht
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de romaatjes 4 min. tot er zwarte vlekjes op komen. Keer regelmatig.
Snipper de sjalot heel fijn. Klop met de honing, dragon, azijn en olie tot een dressing. Giet de sperziebonen af. Schep de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de romaatjes op de bonen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Sperziebonen met gegrilde romaatjes
De gegrilde tomaatjes hebben wél die grillsmaak, maar zijn ook nog lekker zacht
bijgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de romaatjes 4 min. tot er zwarte vlekjes op komen. Keer regelmatig.
Snipper de sjalot heel fijn. Klop met de honing, dragon, azijn en olie tot een dressing. Giet de sperziebonen af. Schep de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de romaatjes op de bonen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g verse sperziebonen
250 g romaatjes
1 sjalot
½ el vloeibare honing
2 tl gedroogde dragon
2 el witte wijnazijn
5 el extra vierge olijfolie