Lamskoteletten met lentechimichurri
Lamvlees met een pittige saus van kruiden en rode peper.
Aan de slag
Laat de lamskoteletten afgedekt in 10 min. op kamertemperatuur komen. Bestrijk het vlees met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes munt en peterselie van de takjes en pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn en snijd de sjalot zeer fijn.
Doe voor de chimichurri de koriander, munt, peterselie, het limoensap, de rode peper, knoflook, de rest van de olie en het water in een hoge beker. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de sjalot en eventueel een mespunt zout toe.
Verhit de grillpan. Gril het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat de koteletten afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een warm bord. Serveer met de chimichurri.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Lamskoteletten met lentechimichurri
Lamvlees met een pittige saus van kruiden en rode peper.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Laat de lamskoteletten afgedekt in 10 min. op kamertemperatuur komen. Bestrijk het vlees met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes munt en peterselie van de takjes en pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn en snijd de sjalot zeer fijn.
Doe voor de chimichurri de koriander, munt, peterselie, het limoensap, de rode peper, knoflook, de rest van de olie en het water in een hoge beker. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de sjalot en eventueel een mespunt zout toe.
Verhit de grillpan. Gril het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat de koteletten afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een warm bord. Serveer met de chimichurri.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 lamskoteletten
6 el traditionele olijfolie
15 g verse munt
10 g verse platte peterselie
½ limoen
½ rode peper
1 knoflook
1 sjalot
15 g verse koriander
2 el kraanwater
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
grillpan
aluminiumfolie