Lamskoteletten met dressing
Even opletten, het is tijd voor op de BBQ-gegrilde lamskoteletten!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de lamsracks op kamertemperatuur komen. Pers de limoenen uit. Schil en rasp de gember fijn. Snijd peper en sereh in dunne ringetjes. Meng samen met de vissaus, rietsuiker, sesamolie, de helft van de olie en gember tot een marinade.
Snijd de lamsracks in koteletten, bestrooi met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Gril de lamskoteletten ca. 3-4 min., keer halverwege. Leg de koteletten in een ondiepe schaal en schenk ¾ van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. marineren.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de koriander en munt grof. Meng met de Thaise basilicum tot een salade.
Serveer de lauwwarme gemarineerde lamskoteletten met marinade en de salade op een grote schaal, besprenkel de salade met de rest van de marinade.
Lamskoteletten met dressing
Even opletten, het is tijd voor op de BBQ-gegrilde lamskoteletten!
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de lamsracks op kamertemperatuur komen. Pers de limoenen uit. Schil en rasp de gember fijn. Snijd peper en sereh in dunne ringetjes. Meng samen met de vissaus, rietsuiker, sesamolie, de helft van de olie en gember tot een marinade.
Snijd de lamsracks in koteletten, bestrooi met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Gril de lamskoteletten ca. 3-4 min., keer halverwege. Leg de koteletten in een ondiepe schaal en schenk ¾ van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. marineren.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de koriander en munt grof. Meng met de Thaise basilicum tot een salade.
Serveer de lauwwarme gemarineerde lamskoteletten met marinade en de salade op een grote schaal, besprenkel de salade met de rest van de marinade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g lamsrack
3 limoenen
50 g verse gember
1 Spaanse peper
1 stengel sereh
3 el vissaus
3 el rietsuiker
2 tl sesamolie
2 el zonnebloemolie
1 komkommer
380 g tastytomtomaten
1 rode ui
7½ g verse koriander
7½ g verse munt
7½ g verse Thaise basilicum
Dit heb je nodig
barbecue