Thaise burgers met komkommersalade
bewaar
bewaar

Thaise burgers met komkommersalade

Deze bunless burgers zijn door de krokante slablaadjes net zo lekker zonder broodje.

25 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de salade-uitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Schil en rasp de gember. Snijd de peper in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de salade-ui, de helft van de koriander, de gember, rode peper en limoenrasp door het gehakt. Breng op smaak met de vissaus.

Maak ovale burgers van het gehakt en bestrooi ze aan beide kanten met de sesamzaadjes. Verhit de zonnebloemolie en ⅓ van de sesamolie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

Schil de komkommers, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Meng met de rest van de sesamolie, het limoensap en de rest van de salade-ui en de koriander.

Maak van een paar blaadjes sla een ‘broodje’ en leg er een burger op. Besprenkel met de chilisaus. Leg er ook een paar blaadjes sla op. Herhaal met de rest van de sla en de burgers. Serveer met de komkommersalade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise burgers met komkommersalade

Deze bunless burgers zijn door de krokante slablaadjes net zo lekker zonder broodje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig