Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdip
Door de kip te marineren, wordt hij lekker mals en krijgt hij extra veel smaak.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart. Maak in een schaal waar de satéprikkers in passen een marinade van het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel zout.
Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers en leg in de marinade. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, keer halverwege. Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met het limoenrasp, de azijn en chilisaus en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 min. rondom gaar. Serveer met de Thaise komkommerdip.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdip
Door de kip te marineren, wordt hij lekker mals en krijgt hij extra veel smaak.
hoofdgerecht
null personen
190 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart. Maak in een schaal waar de satéprikkers in passen een marinade van het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel zout.
Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers en leg in de marinade. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, keer halverwege. Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met het limoenrasp, de azijn en chilisaus en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 min. rondom gaar. Serveer met de Thaise komkommerdip.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 limoen
3 el Japanse sojasaus
3 el sesamolie
600 g kipfiletblokjes
½ komkommer
12½ g verse bieslook
2 el appelciderazijn
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
sateprikkers