Thaise kipsalade met pindadressing
Kip en sáte: een klassieke combi. Ook lekker als dressing!
Aan de slag
Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.
Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten en taugé over de kommen. Serveer met de dressing.
Thaise kipsalade met pindadressing
Kip en sáte: een klassieke combi. Ook lekker als dressing!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.
Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met de rest van de olie, de sojasaus, chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten en taugé over de kommen. Serveer met de dressing.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g scharrelkipfilets
250 g Chinese eiermie
3 el sesamolie
1 komkommer
200 g verse sugarsnaps
1 limoen
2 el sojasaus
2 el zoete chilisaus
100 g pindakaas
2 el water
125 g taugé
Dit heb je nodig
grillpan