Noedels met kalkoen, Aziatische groente en pindadressing
Deze wokschotel = awesome Aziatisch!
Aan de slag
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember.
Halveer de limoen en pers een halve vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Meng de pindakaas met de gember, 1 el limoensap, 2/3 van de sojasaus en de helft van de olie tot een dressing.
Doe 1 el olie in de hapjespan of wok en roerbak de Aziatische wokgroenten met de rest van de sojasaus 2 min. op hoog vuur. Doe in een ruime kom.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook en kalkoenblokjes op hoog vuur in 4 min. goudbruin.
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels en eventueel zout toe en kook in 4 min. gaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Meng met de groente en dressing. Verdeel de noedels over de borden. Schep de kalkoen erop en besprenkel met de sesamolie. Garneer met de limoenpartjes.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Noedels met kalkoen, Aziatische groente en pindadressing
Deze wokschotel = awesome Aziatisch!
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember.
Halveer de limoen en pers een halve vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Meng de pindakaas met de gember, 1 el limoensap, 2/3 van de sojasaus en de helft van de olie tot een dressing.
Doe 1 el olie in de hapjespan of wok en roerbak de Aziatische wokgroenten met de rest van de sojasaus 2 min. op hoog vuur. Doe in een ruime kom.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook en kalkoenblokjes op hoog vuur in 4 min. goudbruin.
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels en eventueel zout toe en kook in 4 min. gaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Meng met de groente en dressing. Verdeel de noedels over de borden. Schep de kalkoen erop en besprenkel met de sesamolie. Garneer met de limoenpartjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
1 limoen
4 el pindakaas
4 el sojasaus
4 el arachideolie
800 g Aziatische wokgroenten sojabonen
300 g kalkoenblokjes
250 g eiermie
1½ el sesamolie