Aziatische spaghetti bolognese
Pasta bolognese op z'n oosters. Dat is verrassend lekker.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg wokgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee. Voeg de sojasaus, gembersiroop en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de tomatensaus 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur de blaadjes van het basilicum.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord. Giet de pasta af en verdeel over de diepe borden. Schep de saus over de pasta en bestrooi met het basilicum en sesamzaad.
Aziatische spaghetti bolognese
Pasta bolognese op z'n oosters. Dat is verrassend lekker.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg wokgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee. Voeg de sojasaus, gembersiroop en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de tomatensaus 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur de blaadjes van het basilicum.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord. Giet de pasta af en verdeel over de diepe borden. Schep de saus over de pasta en bestrooi met het basilicum en sesamzaad.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
2 el arachideolie
300 g rundergehakt
400 g Aziatische wokgroenten sojabonen
4 el sojasaus
2 el gembersiroop
800 g tomatenblokjes
300 g spaghetti
15 g verse basilicum
2 el sesamzaad