Thaise komkommersalade
bewaar
bewaar

Thaise komkommersalade

Komkommersalade goes Thailand! Smaken uit de Thaise keuken zijn de inspiratie en smaakmakers voor deze salade. Door komkommers te kneuzen nemen ze extra veel smaak op.

20 min. bereiden

pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de rode peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit tot je 3 el sap hebt. Snijd de andere limoen in parten. Roer de vissaus en het limoensap door de peper en knoflook.

Was de komkommers en leg ze op een grote, stevige snijplank. Kneus ze met de deegroller en halveer ze met een mes. Snijd de koriander grof en hak de pinda’s. Meng de komkommer met de koriander en het peper-knoflookmengsel en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de limoenparten.

bereidingstipLaat de salade voor extra smaak minimaal 20 min. staan voor het serveren. Schep af en toe om.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise komkommersalade

Komkommersalade goes Thailand! Smaken uit de Thaise keuken zijn de inspiratie en smaakmakers voor deze salade. Door komkommers te kneuzen nemen ze extra veel smaak op.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig