Lamskoteletjes met geroosterde groenten en salsa verde
De groene saus van verse kruiden doet het niet alleen goed bij de groenten, maar ook bij het vlees.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm. Meng de aardappelen en venkel met ½ el van de olie per persoon, peper en eventueel zout op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 10 min. de courgette toe.
Doe alle kruiden met de sjalot, knoflook, kappertjes en ¾ van de rest van de olie in de keukenmachine (of doe in een kom en pureer met de staafmixer). Maal tot een gladde saus. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes in 5-7 min. goudbruin en rosé. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geroosterde groenten en salsa verde.
Lamskoteletjes met geroosterde groenten en salsa verde
De groene saus van verse kruiden doet het niet alleen goed bij de groenten, maar ook bij het vlees.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm. Meng de aardappelen en venkel met ½ el van de olie per persoon, peper en eventueel zout op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 10 min. de courgette toe.
Doe alle kruiden met de sjalot, knoflook, kappertjes en ¾ van de rest van de olie in de keukenmachine (of doe in een kom en pureer met de staafmixer). Maal tot een gladde saus. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes in 5-7 min. goudbruin en rosé. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geroosterde groenten en salsa verde.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
2 venkelknollen
1 courgette
9 el extra vierge olijfolie
15 g verse basilicum
7½ g verse munt
20 g verse platte peterselie
15 g verse koriander
1 sjalot
1 teen knoflook
2 el kappertjes
8 lamskoteletten
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer of keukenmachine