Gegrilde entrecote met salsa verde
De groene salsa maakt van dit gerecht met mooie rosé gebakken entrecote een Zuid-Amerikaans pareltje.
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet af.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Maal de blaadjes munt, dille, peterselie, knoflook, ansjovis, het citroenrasp, de olie en de helft van de kappertjes fijn in de keukenmachine. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de entrecotes met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Meng ondertussen de helft van de salsa met de krieltjes, 2 el citroensap, de rest van de kappertjes en de rucola. Serveer met de entrecote en de rest van de salsa.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Gegrilde entrecote met salsa verde
De groene salsa maakt van dit gerecht met mooie rosé gebakken entrecote een Zuid-Amerikaans pareltje.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet af.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Maal de blaadjes munt, dille, peterselie, knoflook, ansjovis, het citroenrasp, de olie en de helft van de kappertjes fijn in de keukenmachine. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de entrecotes met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Meng ondertussen de helft van de salsa met de krieltjes, 2 el citroensap, de rest van de kappertjes en de rucola. Serveer met de entrecote en de rest van de salsa.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
1 citroen
15 g verse munt
15 g verse dille
10 g verse platte peterselie
½ teen knoflook
2 ansjovisfilets
100 ml extra vierge olijfolie
100 g kappertjes
4 entrecotes
125 g rucola
Dit heb je nodig
keukenmachine
grillpan