Gegrilde entrecote met salsa verde
Vlees van de barbecue met een Mexicaanse salsa.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Haal voor de salsa verde de blaadjes van de takjes munt en doe in het bakje van de staafmixer. Snijd de koriander en peterselie grof en voeg samen met de helft van de kappertjes, de ansjovisfilets en 4/5 van de olijfolie toe aan de muntblaadjes. Maal tot een gladde saus en doe in een kom. Pers de citroen erboven uit. Roer de rest van de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de entrecotes op de barbecue als de kolen gloeien. Bak ze, afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid, ca. 5 min. (medium). Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten onder de deksel van een pan of aluminiumfolie. Serveer de entrecotes met de salsa verde.
Gegrilde entrecote met salsa verde
Vlees van de barbecue met een Mexicaanse salsa.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Haal voor de salsa verde de blaadjes van de takjes munt en doe in het bakje van de staafmixer. Snijd de koriander en peterselie grof en voeg samen met de helft van de kappertjes, de ansjovisfilets en 4/5 van de olijfolie toe aan de muntblaadjes. Maal tot een gladde saus en doe in een kom. Pers de citroen erboven uit. Roer de rest van de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de entrecotes op de barbecue als de kolen gloeien. Bak ze, afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid, ca. 5 min. (medium). Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten onder de deksel van een pan of aluminiumfolie. Serveer de entrecotes met de salsa verde.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse munt
15 g verse koriander
15 g verse platte peterselie
2 el kappertjes
2 ansjovisfilets
5 el traditionele olijfolie
½ citroen
4 entrecotes
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met bakje
aluminiumfolie