Bloemkool met salsa verde
Italiaans tintje: de kruidige saus van peterselie, basilicum, knoflook en kappertjes
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in 5 min. beetgaar.
Doe ondertussen de knoflook met de kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, azijn, olie en het basilicum in het bakje van de staafmixer. Maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en voeg het zout toe.
Doe de bloemkool in een schaal en schep de salsa verde erover.
Bloemkool met salsa verde
Italiaans tintje: de kruidige saus van peterselie, basilicum, knoflook en kappertjes
bijgerecht
null personen
235 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in 5 min. beetgaar.
Doe ondertussen de knoflook met de kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, azijn, olie en het basilicum in het bakje van de staafmixer. Maal tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en voeg het zout toe.
Doe de bloemkool in een schaal en schep de salsa verde erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g bloemkool
15 g verse basilicum
5 el extra vierge olijfolie
1½ el rodewijnazijn
2 tl dijonmosterd
15 g verse platte peterselie
2 zoetzure augurken
50 g kappertjes
1 teen knoflook
½ tl zout
Dit heb je nodig
staafmixer