Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten
Aan de slag
Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 4 min. Laat afkoelen op een bord. Ris de bessen van de steeltjes en pureer ⅔ van de bessen met de staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Zet borden klaar.
Wentel de lange vingers door het sap en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom iets dikker dan yoghurt. Zet in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit.
Meng de mascarpone, het rasp, de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers. Verdeel de rest van de bessen, frambozen, bramen en de pistachenoten erover.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten
nagerecht
null personen
405 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 4 min. Laat afkoelen op een bord. Ris de bessen van de steeltjes en pureer ⅔ van de bessen met de staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Zet borden klaar.
Wentel de lange vingers door het sap en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom iets dikker dan yoghurt. Zet in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit.
Meng de mascarpone, het rasp, de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers. Verdeel de rest van de bessen, frambozen, bramen en de pistachenoten erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g gepelde ongezouten pistachenoten
300 g rode bessen
12 lange vingers
125 ml verse slagroom
1 citroen
1 vanillestokje
125 ml mascarpone
50 g witte basterdsuiker
150 g verse frambozen
150 g bramen
Dit heb je nodig
staafmixer