Aardbeientiramisu met frambozen
Tiramisu, we love you! Deze variant met verse aardbeien en frambozen doet het goed in de zomer.
Aan de slag
Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer. Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met 2 el poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en de rest van de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal en besprenkel met 150 ml wijn. Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree erop. Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarponemengsel, de gehalveerde aardbeien en frambozen over. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.
Aardbeientiramisu met frambozen
Tiramisu, we love you! Deze variant met verse aardbeien en frambozen doet het goed in de zomer.
nagerecht
null personen
895 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer. Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met 2 el poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en de rest van de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal en besprenkel met 150 ml wijn. Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree erop. Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarponemengsel, de gehalveerde aardbeien en frambozen over. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g Hollandse aardbeien
160 g poedersuiker
250 ml verse slagroom
1 vanillestokje
250 g mascarpone
300 ml zoete witte wijn
1 pak lange vingers
125 g verse frambozen
Dit heb je nodig
staafmixer
ovenschaal (15 x 20 cm)