Herfstfruit tiramisu
Met vers vruchtensap en blauwe bessen.
Aan de slag
Klop de mascarpone met de basterdsuiker en 50 ml vruchtensap (per 4 personen) luchtig met een mixer. Bestrijk de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel. Schenk de rest van het sap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel. Druk een beetje aan.
Bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel de bramen en de bessen erover. Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu vlak voor serveren met cacao.
Tiramisu maken
Instructievideo - 06:41 min.
Herfstfruit tiramisu
Met vers vruchtensap en blauwe bessen.
nagerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Klop de mascarpone met de basterdsuiker en 50 ml vruchtensap (per 4 personen) luchtig met een mixer. Bestrijk de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel. Schenk de rest van het sap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel. Druk een beetje aan.
Bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel de bramen en de bessen erover. Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu vlak voor serveren met cacao.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mascarpone
50 g witte basterdsuiker
175 ml vers sap appel-peer-framboos
12 lange vingers
150 g bramen
150 g blauwe bessen
125 ml verse slagroom
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
schaal (Ø 20 cm)