Nieuwe stijl tiramisu
Deze zonnige variant met sinaasappel en advocaat vráágt bijna om een tweede portie.
Aan de slag
Klop in een kom met de handmixer de mascarpone, suiker en 50 ml (per 4 personen) sinaasappelsap in ca. 3 min. luchtig. Verdeel de helft van de mascarpone gelijkmatig over de bodem van de schaal.
Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Wentel de lange vingers enkele seconden door het sap en leg ze naast elkaar op de mascarpone. Verdeel de advocaat over de lange vingers. Schep hierop de resterende mascarpone en strijk het glad. Klop de slagroom halfstijf. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de mascarpone. Laat de tiramisu in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schep met een grote lepel de advocaattiramisu uit de schaal op de bordjes en garneer met de sinaasappel.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Nieuwe stijl tiramisu
Deze zonnige variant met sinaasappel en advocaat vráágt bijna om een tweede portie.
nagerecht
null personen
630 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Klop in een kom met de handmixer de mascarpone, suiker en 50 ml (per 4 personen) sinaasappelsap in ca. 3 min. luchtig. Verdeel de helft van de mascarpone gelijkmatig over de bodem van de schaal.
Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Wentel de lange vingers enkele seconden door het sap en leg ze naast elkaar op de mascarpone. Verdeel de advocaat over de lange vingers. Schep hierop de resterende mascarpone en strijk het glad. Klop de slagroom halfstijf. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de mascarpone. Laat de tiramisu in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schep met een grote lepel de advocaattiramisu uit de schaal op de bordjes en garneer met de sinaasappel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mascarpone
50 g witte basterdsuiker
175 ml sinaasappelsap
12 lange vingers
200 ml advocaat
100 ml verse slagroom
2 el cacaopoeder
2 handsinaasappels
Dit heb je nodig
kleine rechthoekige schaal of cakevorm